5970392182_afb4ab54ed_zФондация „Радостина Константинова” обявява конкурс за млади журналисти за едномесечен стаж в бюрото на „Ню Йорк Таймс Интернешънъл” в Лондон. Всички разходи по престоя и пътуването се поемат солидарно от фондацията и „Ню Йорк Таймс Интернешънъл”.

Кандидатите трябва да са не по-възрастни от 27 години, да знаят английски и да имат интерес към разследващата журналистика. За участие в конкурса те трябва да изпратят 3 от най-добрите си публикации, CV и мотивационно писмо по пощата или по електронен път на адрес: [email protected] или [email protected].

Срокът за подаване на документи изтича на 20 март 2015 г. Класираните на първия етап, след селектиране на публикациите и мотивационното писмо, ще бъдат подложени на изпит за владеене на английски език. Представилите се успешно на него ще се се яват на интервю пред комисия, която ще посочи победителят в конкурса.

Фондацията организира конкурса за трета поредна година, като досега двама български журналисти получиха възможността да стажуват в редакцията на „Интернешънъл Хералд Трибюн” в Париж.

 

Снимка: Flickr