Не сте сигурни дали можете да кандидатствате? Чудите се дали вашият проект може да получи финансиране за техническа подкрепа? Искате да знаете какво разбираме под „новинарски пустини“ в рамките на настоящия грант?

Ние сме тук, за да ви помогнем! Знаем, че медията ви има много нужди, с които искате да се справите, за да сте полезни на местните общности. Интересно ни е да ни споделите за това. Тук сме, за да ви помогнем в процеса на кандидатстване. Ще се радваме да предоставим финансирането, от което вашата местна медия се нуждае.

Дата: 14 септември 2023 г., четвъртък, 15:00 ч. Българско време

Регистрирайте се тук.

Пилотната схема за финансиране на медии, която предоставя финансова подкрепа от 1 200 000 евро на местни, регионални и обществени медии, които се борят, за да служат на обществения интерес в регионите на Европа наречени „новинарски пустини“. Крайният срок за кандидастване е 28 септември, повече подробности за процедурата ще разберете по време на уебинара и тук. 

Този уебинар се организира съвместно от Европейската федерация на журналистите (EFJ), Журналистически фонд Европа (Journalismfund Europe), Международна медийна подкрепа (International Media Support) и Центъра за медиен плурализъм и медийна свобода (CMPF).

Проектът „Местните медии за демокрация“ е 18-месечен, съфинансиран от Европейския съюз и стартиран от консорциум от партньори: Европейската федерация на журналистите (EFJ), Центъра за медиен плурализъм и медийна свобода (CMPF), Международна медийна подкрепа (International Media Support) и Журналистически фонд Европа (Journalismfund Europe). Повече информация за събитието ще намерите тук.