Уебинар: Въздействието на пандемията върху свободата на словото

230
Анкета за свободата на словото
World Press Institute ще представи първия си уебинар за 2021 г. посветен на темата „Въздействието на пандемията върху свободата на словото“ на 2 февруари, от 17:00 ч. българско време (10:00 ЕST).
В събитието, на което Асоциацията на европейските журналисти – България е партньор, ще участват Каиус Нийми (старши главен редактор на Helsingin Sanomat в Хелзинки и член на борда на WPI), Барбара Трионфи (изпълнителен директор, International Press Institute, Виена) и Полин Адес-Мевел (главен редактор и говорител, Репортери без граници, Париж). Вижте биографиите на участниците по-долу за повече информация.
Този уебинар е естествено продължение на успешната серия от два уебинара в края на миналата година, посветена на историческите за САЩ президентски избори , с участието на Джеймс Фалоуз от The Atlantic и Майкъл Монтгомъри от Центъра за разследващи репортажи. (Повече информация за тази поредица можете да откриете на уебсайта на WPI: https://worldpressinstitute.org/…/u-s-presidential…/)
Уебинарът е безплатен, но се изисква регистрация на този линк. Работният език на събитието е английски.Тези уебинари са възможни с подкрепата на Фондация „Америка за България“.
Биографии на участниците
От 2013 г. насам Каиус Нийми е главен редактор на водещия финландски вестник Helsingin Sanomat. Той започва журналистическата си кариера като телевизионен и радио репортер във Финландската телевизионна компания YLE през 90-те години на миналия век. Ниеми е председател на настоятелството на фондация „Helsingin Sanomat“, член на борда на директорите на на International Press Institute, както и на World Press Institute.
Барбара Трионфи е изпълнителен директор на базирания във Виена International Press Institute (IPI) –глобална мрежа от редактори, ръководители на медии и водещи журналисти, посветена на защитата и насърчаването на медийната свобода, качествената и независима журналистика. Барбара изследва и работи по въпроси, свързани със свободата на медиите и качествената журналистика повече от 25 години.
Полин Адес-Мевел се присъединява към „Репортери без граници“ (RSF) през 2016 г., където следи за свободата на информация и докладва за нарушения на правата на журналистите и медиите в 27-те държави-членки на Европейския съюз и шестте балкански държави, кандидати за приемане в блока. В момента тя е говорител на организацията и главен редактор.
Анкета за свободата на словото
Анкета за свободата на словото