До 10 февруари 2013 г. фондациите Томсън Ройтерс и Роберт Бош приемат кандидатури за участие в съвместната си програма за икономически и политически журналисти от Югоизточна Европа. Програмата включва два 10-дневни обучителни курса – в Лондон (от 13 до 27 април) и в Берлин (от 15 до 28 септември), както и работни пътувания до Брюксел и Франкфурт, в рамките на които участниците ще могат да се срещнат с политици и други журналисти, отразяващи европейските икономически и политически въпроси.

Целта на програмата е да подобри качеството на икономическите анализи и репортажи, да насърчи отразяването на ключови за региона икономически и политически теми и да създаде контакти между журналистите от балканските страни.

За участие в програмата ще бъдат избрани 16 журналисти, като изискването е те да имат поне двугодишен опит в печатна, онлайн, радио или телевизионна медия. Освен това, те трябва да работят в областта на икономическата журналистика или да демонстрират доказан интерес към отразяване на политически и икономически въпроси. Своите кандидатури могат да подават граждани на Албания, България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Хърватия, Гърция, Косово, Македония, Черна гора, Румъния, Словения и Турция.

 Можете да намерите повече информация и да кандидатствате онлайн на интернет страниците на Томсън Ройтерс и Роберт Бош.