aviation_strategy_bannerЕвропейският журналистически център и Генерална дирекция „Мобилност и транспорт“ канят 30 журналисти от страни членки на ЕС да вземат участие в семинар на тема „Стратегия за развитие на европейската авиация“, който ще се проведе на 23 февруари в Брюксел.

Събитието ще представи пред журналистите новоприетата авиационна стратегия за Европа, която има за цел да подобри развитието на европейския бизнес, да подкрепи иновациите в тази сфера и да осигури на пътниците по-сигурни и по-евтини самолетни полети.

Програмата включва среща с комисар Виолета Булц с възможност за задаване на въпроси от журналистите, дискусия с представители от сектора на авиацията, предвидени са и други полезни срещи. Участниците ще получат и предварителна информация за новите инициативи на ЕС в областта на наземния транспорт, чието изпълнение е планирано за края на 2016 г.
Семинарът е насочен предимно към журналисти от големи медии, които отразяват теми като  транспорт и европейски въпроси.

Организаторите поемат разходите за път, настаняване, храна. Журналистите, които желаят да участват трябва да се свържат с Паула Монтана на адрес [email protected], като посочат каква е мотивацията им за кандидатстване. Крайният срок не е фиксиран, но организаторите насърчават ранното записване. Повече информация за събитието ще намерите тук.