14575906261_54708e8b32_zInternational Women’s Media Foundation (IWMF) организира серия журналистически пътувания в Африка на жени журналисти, като част от инициатива за обективно медийно отразяване на държавите от този континент. След пътуванията до Танзания,  Република Конго и Централноафриканската република предстоят тези до Руанда и Уганда.

Общо 10 жени журналисти ще бъдат избрани, за да отразят теми свързани с гражданското общество и хуманитарните въпроси в Руанда в периода 26 януари – 12 февруари 2016 г. Друга група от шест жени репортери ще покрие темите за демократичното управление в Уганда в периода 26 януари – 8 февруари, 2016 г.

Всички участнички ще започнат пътуването си в Найроби, Кения, където ще преминат през обучение за сигурност при работа на терен. След това, избраните журналисти ще разполагат с една седмица, за да направят своите репортажи .

IWMF поема разходите за път, настаняване, храна и разходи за фиксъри и/или преводачи на място. Крайният срок за кандидатстване е 3 октомври. Повече информация за условията ще намерите тук: http://www.iwmf.org/call-for-applications-rwandadrc-and-uganda-trips/

Снимка: Georgie Pauwels