Световната кърлинг федерация (WCF) приема кандидатури на студенти по журналистика и фотография, които желаят да специализират в сферата на спорта. Общо осем кандидати ще имат шанса да бъдат част от журналистическия, фотографския и телевизионния екип на федерацията по време на шампионатите по кърлинг през 2015-2016 г. Разпределението на стажовете е:

–    Един стажант журналист и един фотограф ще отразяват  Le Gruyère European Curling Championships, което ще се проведе в периода 20-28 ноември, 2015 г. в Есбер, Дания.
–    По един стажант от направленията журналистика, фотография и телевизионно продуцентство ще отразяват World Junior Curling Championships от 5 до 13 март 2016, в Ерзурум, Турция.
–    По един стажант от направленията журналистика, фотография и телевизионно продуцентство ще отразяват ще покриват World Mixed Doubles Curling Championship от 16 до 24 април, 2016 г. в Карлстад, Швеция.

Организаторите покриват разходите за път настаняване, както и за някои ежедневни разходи за периода на шампионатите. Крайният срок за кандидатстване е 20 октомври. Повече информация за изискванията към студентите ще намерите тук.

Снимка: worldcurling.org