Списание Banitza празнува първата си годишнина като обявява конкурс за есе в партньорство с Фондация за хуманитарни и социални изследвания – София.

Целта на организаторите е да подобрят връзката със своите читатели, давайки им възможност да изразят своето творческо и критично мнение за всичко онова, което остава неизговорено или премълчано в публичното пространство. Участниците в конкурса трябва да изпратят есета на една от следните теми:
1. #ЧуйМе: “Човек не е остров”.
2. #ВижМе: Използвай фотографията като вдъхновение за есе.

Обемът на есетата трябва да бъде до 1000 думи. Няма възрастови ограничения за участниците, а текстовете трябва да се изпращат на адрес: [email protected] (Subject: contest2015). Всеки участник има право да се включи в конкурса само с едно есе в една от двете категории.

Ще бъдат връчена по една награда във категория, всяка от които е на стойност 150 лв. Част от кандидатите ще имат възможност да вземат участие в интерактивно обучение на тема “Как се пише за дигитална и млада публика?”, както и възможност за съвместна работа с екипа на Banitza за неограничен период от време. Крайният срок за участие е 15 ноември 2015 г.Повече информация ще намерите тук.

Снимка: Николай Николов www.blindspot.bg