EK_Newsletter_headerФондация „Елизабет Костова“ организира, за първи път това лято, семинар с фокус художествена документалистика (8-12 юни 2017 г.) в античния Созопол, България. Програмата на семинара включва интензивни всекидневни уъркшопове по писане на художествена документалистика, дискусии под формата на кръгли маси, лекции, изнесени от гост-лекторите, и четения на преподавателите и участниците в програмата.

За участие в семинара могат да кандидатстват писатели на художествена документалистика от България и от англоговорящи страни, включващи, но неограничени до Великобритания и САЩ. До участие ще бъдат допуснати общо десет кандидати, които ще получат стипендии, които включват такса-участие, храна, настаняване и пътни разходи.

Събитията ще продължат в София между 12-14 юни 2017 г. в рамките на СтолицаЛитература, годишна литературна програма, организирана от Фондация „Елизабет Костова“. Организаторите насърчават кандидатите да участват с текстове, които попадат в жанра на есето, мемоара, пътеписа, литературната журналистика и разследващата журналистика.

Сред лекторите на събитиот са Филип Гуревич, дългогодишен писател на щат в The New Yorker и бивш редактор на The Paris Review. Както и Димитър Кенаров (член на АЕЖ-България) и журналист, чиито материали три пъти са включвани в селекциите с най-добри американски пътеписи, The Best American Travel Writing, и са излизали в Esquire, Outside, The Nation, The Atlantic, Foreign Policy, The International New York Times, Virginia Quarterly Review и The American Poetry Review. Крайният срок за участие в конкурса е 6-ти март 2017 г. Повече информация ще намерите тук.

Снимка: Фондация „Елизабет Костова“