На 3 юли Институтът по журналистика на Ройтерс организира отворен дебат в Лондон, посветен на доверието в журналистиката в новата дигитална среда. Събитието е със свободен достъп и отворено за всички заинтересовани.„Доверието, безпристрастността и обективността на журналистиката са изправени пред нови предизвикателства всеки ден. Ние наблюдаваме дали тези стойности могат да оцелеят и да се поддържат в цифровата епоха. Основните принципи на сериозната и обществената журналистика са под напрежение и дори са застрашени в новата цифрова среда“, коментират организаторите.

В рамките на дискусията ще бъдат обсъдени начините за запазване на доверието, етиката и ценностите в цифровата ера. Дебатът съвпада с публикуването на доклада на Ричард Самбрук за Институт за изследване на журналистиката на Ройтерс, на тема „Постигане на доверие: безпристрастност и обективност в цифровата ера.“
Събитието е организирано в партньорство с Polis LSE, Института за изследване на журналистиката На Ройтерс и колежа по журналистика на BBC. Сред лекторите са Хелън Боудън, директор на BBC News Group, Ричард Самбрук, професор по журналистика и директор на Cентъра за журналисти в Кардиф университет; Джон Лойд, директор журналистика в журналистическия институт на Ройтерс.

Повече информация можете да намерите на интернет страницата на събитието.