Мястото на новите медии в Комуникационната стратегия на ЕС и техният принос към информирания гражданския дебат ще бъдат основните теми в семинар за студенти, организиран от Сдружение euinside на 8 юни 2011 г. от 15.00 часа в Информационния център на Европейския съюз (ул. “Московска” 9, София).

Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с поддържането и финансирането на независима уеб-медиа, базирана в България и посветена изцяло на темите и проблемите, свързани с Европейския съюз. Предвижда се дискусия за предизвикателствата пред авторите на блогове, посветени на ЕС и предоставяне на практически указания за намиране на информация и връзка с институциите на ЕС.

euinside е българската медиа, която не просто съобщава новините за ЕС, а предлага изцяло авторски и независим журналистически анализ на процесите, които ги определят. Само за две години от основаването си сайтът успя да се позиционира отлично пред специализирана аудитория от експерти, бизнесмени, политици и представители на националната администрация и инстуциите на ЕС.

Тъй като местата са ограничени, моля, потвърдете присъствие най-късно до 6 юни 2011 (понеделник) на euinside@euinside.eu.

Програма на семинара

15.00 – 15.15 Откриване: Мястото на новите медии в Комуникационната стратегия на ЕС

Лектор: г-н Христо ХРИСТОВ, пресаташе на Представителството на Европейската комисия в България

15.15 – 15.45 Приносът на новите медии към информирания гражданския дебат в ЕС – поглед от България

Лектори: г-жа Аделина МАРИНИ, главен редактор на euinside

г-жа Ралица КОВАЧЕВА, редактор на euinside

15.45 – 16.00 Блогър в Европа или блогър за Европа?

Лектор: г-н Вихър ГЕОРГИЕВ, автор на блога “Право на Европейския съюз”

16.00 – 16.10 Пауза

16.10 – 16.25 Комуникация с институциите на ЕС – практически правила

Лектор: г-жа Елица Златева, euinside

16.25 – 17.00 Дискусия