Платформата за публикуване на медийно съдържание в  реално време ScribbleLive въвежда нова услуга, която ще помага на журналисти на свободна практика да създават съдържание за клиенти на компанията. Създателят на ScribbleLive Майкъл Де Монте уточни, че журналистите ще трябва да плащат такса от 19.95 долара месечно, което обаче ще им позволи да изкарват пари, отразявайки интересни за тях теми и събития онлайн в реално време.

Scribblelive стартира подобен проект за големи организации като Томпсън-Ройтерс , но екипът на организацията възнамерява да разшири услугата и за други потребители. Новата услуга ще осигури достъп на новинарските агенции до събития, случващи се в реално време, както и ще им предостави възможността да набират журналисти на свободна практика, които имат желание да отразяват актуални теми. Информацията ще бъде публикувана на принципа на блоговете, което ще позволи на медийните агенции  да получават информация в реално време от цял свят.

Създателите на платформата съобщават, че услугата за журналисти на свободна практика ще стартира официално през януари или февруари 2011 г. Според тях новата технология ще помогне да се запълни празнината в медийното пространство между случващото се в момента и редактираното и добре обработено съдържание.