Depositphotos_11391346_sНа 12 октомври (сряда) от 18:00 часа в Червената зала на Центъра за култура и дебат „Червената къща” ще се състои дискусия с политическия анализатор Пол Срачич за ролята на медиите в президентската кампания в САЩ. Срачич е в България по покана на Посолството на САЩ, а дискусията е сътрудничество с „Червената къща” и Асоциацията на европейските журналисти-България.

Срачич е ръководител на департамента по политика и международни отношения в Държавния университет Йангстаун в Охайо, САЩ, и чест колумнист в издания като The Washington Post и CNN.com. Една от последните му статии в The Washington Post е публикувана в книгата Науката зад Тръмп: как да обясним издигането на един неочакван кандидат (The Science of Trump: Explaining the Rise of an Unlikely Candidate).

Модератор на дискусията ще бъде Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, който пише за Esquire, Outside, The Nation, VQR, Foreign Policy и The New York Times. Кенаров е член на Управителния съвет на Aсоциацията на европейските журналисти-България, както и член на PEN-America.

Дискусията е на английски език, с превод на български, а входът е свободен. Изисква се резервация за събитието.

Повече информация за Пол Срачич

Пол Срачич е професор и председател на Отдела за политика и международни отношения в Държавния университет Йангстаун в Охайо (Youngstown State University). През 2009 д-р Срачич е избран за Фулбрайт стипендиант в Япония и прекарва една година, преподавайки в Университета в Токио. През 2012 е поканен отново в Япония като част от програмата на японския министър-председател за гостуващи експерти.

Д-р Срачич има докторска и магистърска степен по политология от Университета Ратгърс (Rutgers University) и бакалавърска степен по политически науки и икономика от Колежа Олбрайт (Albright College). Последната му книга, Управлението и политиката на Охайо (Ohio Government and Politics) (в съавторство с Уилям Бининг), е публикувана от Sage/Congressional Quarterly Press през март тази година. Предишната му книга, Сан Антонио срещу Родригез в стремежа към равенство в образованието (San Antonio v. Rodriguez and the Pursuit of Equal Education), издадена от University Press of Kansas през 2006, е част от поредица, която получава наградата Scribes за правни знания по време на срещата на Американската асоциация на юристите през 2008.

В допълнение към академичния си труд, д-р Срачич е чест колумнист. Неговите статии за американската и международна политика и законодателство са били публикувани в The Washington Post, USA Today, Bloomberg, Inside Higher Ed., The Atlantic.com, и CNN.com. Д-р Срачич изнася лекции в посолствата на САЩ в Токио, Япония, Брюксел, Белгия, Китай, Белгия, Латвия и Литва. Бил е интервюиран също така от CNN, NPR и Радио „Китай“. През 2015 записва TEDx лекция на тема „Охайо, щатът с променящ се глас”.

За повече информация: Кристина Христова, + 359 2 988 81 88; email: [email protected]

За резервации – не по-късно от 2 часа преди началото на събитието – на ел. връзка http://www.redhouse-sofia.org/Event.aspx?id=14485, тел. (+ 359 2) 988 81 88, (+ 359 885) 82 85 32 – за мобилни телефони, [email protected] и на www.redhouse-sofia.org. Резервациите важат до 15 минути преди началото на събитието.

Центърът за култура и дебат “Червената къща“ си запазва правото да прави промени в програмата.