8486880607_e24c7e746f_z„Ройтерс“ обяви началото на нова програма в подкрепа на фоторепортери. Новинарската агенция ще предостави грантове в размер на до 5000 щатски долара на осем фоторепортери или студенти, които желаят да осъществят свой проект и да усъвършенстват уменията си за разказване на истории с помощта на фотоапаратите си.

Фотографиите на стипендиантите ще се разпространяват през платформите на „Ройтерс“. Стипендиантите ще получат напътствия и съдействие с планирането на проектите си от Янис Бехракис, фоторепортер и старши редактор по специални проекти в „Ройтерс“.

Стипендиантската програма е насочена към фоторепортери и студенти по журналистика от цял свят. Въпреки че не е задължително да са професионални фоторепортери, кандидатите трябва да демонстрират, че имат способностите да планират и реализират проектите си.

Кандидатите трябва да изпратят автобиография, мотивационно писмо, в което представят проекта или идеята си, за чието реализиране планират да използват стипендията, и между 35 и 50 снимки (във формат JPEG), включително единични фотографии и истории, които включват по няколко изображения.

От „Ройтерс“ съветват кандидатите да предлагат проекти, които могат да бъдат завършени за няколко седмици или месеца.

Период на кандидатстване: 10 септември 2017 г. – 10 ноември 2017 г.

Период на реализиране на проекта: 1 януари 2018 г. – 31 декември 2018 г.

Описание на програмата и линк към сайта за кандидатстване ще намерите тук.

снимка: Trenten Kelley