Journalisum_(R)_FB_Event_Cover NEWОстават седем дни до конференцията „(Р)Еволюция в журналистиката: Медийни иновации в Централна и Източна Европа“, организирана от Асоциацията на европейските журналисти-България на 12 ноември в Sofia Event Center (Paradise Center), бул. „Черни връх“ 100.

След като ви представихме чуждестранните лектори на конференцията, сега с радост обявяваме и българските. Заедно с тях ще търсим отговор на въпроса дали съществува алтернативен медиен бизнес модел за финансиране на медии, който би могъл да се приложи и в България. Те са:

Ан Фам, съоснователка и редакторка на „Тоест“ (toest.bg), интернет медия за авторска журналистика и публицистика, която се издържа изцяло от дарения и доброволчески труд.
Христо Комарницки, един от най-влиятелните български карикатуристи, който работи за ежедневника в. „Сега“. Той е и съосновател на „Прас-Прес“ – първият сатиричен вестник в страната от години насам.
Ивайло Дернев и Димитър Семков, основатели на пловдивската онлайн медия „Под тепето“. Освен журналисти, за да подпомагат медията си те се превръщат и в серийни предприемачи и собственици на култовия бар в града „Котка и мишка“.

Припомняме ви, че програмата включва и петима журналисти и медийни предприемачи от Централна и Източна Европа, които са изградили онлайн издания от нулата благодарение на иновативния си подход. (Инге Снип, Coda Story; Томаш Белла, Denník N; Якуб Горницки, Outriders, Йелена Васич, KRIK; Влад Урсулян, Casa Jurnalistului).

Конференцията ще бъде открита от Ирина Недева, Председател на УС на Асоциация на европейските журналисти-България, Нанси Л. Шилер, Президент на фондация “Америка за България” и Даниел Кадик, директор за Югоизточна Европа на Фондация за свободата „Фридрих Науман“. Следете сайта на конференцията, където ще намерите повече информация за гостите и пълната програма по часове.

Поради големия интерес към събитието, местата за публиката вече са изчерпани и онлайн формулярът за записвания е затворен. Участниците, които са получили потвърждение е необходимо да се регистрират и на място от 8.00 ч. до 8:50 ч. След този час входът ще е свободен за всички гости на конференцията, които са в листа на чакащите и все още има свободни места.

За всички, които не могат да присъстват, остава възможността да следят конференцията на живо през страницата на АЕЖ-България във Facebook.

Събитието се осъществява с подкрепата на Фондация за свободата „Фридрих Науман“ и Фондация „Америка за България“, както и с корпоративната подкрепа на “Загорка”АД, “Немечек България” АД, “Онтотекст”, Sofia Event Center и Move.bg.