Работно посещение за журналисти в Германия на тема персонализирана медицина

biology-clinic-doctor-4154Предвид застаряващото световно население, човечеството се нуждае от нови и ефективни начини за лечение на рак, деменция, сърдечносъдови заболявания и други комплексни рискове за здравето. Специалистите възлагат големи надежди на т.н. персонализирана медицина – цялостна трансформация на медицината, в резултат на която лечението на различни заболявания се адаптира към специфичните нужди на всеки пациент с цел по-успешна терапия и по-малко странични ефекти.

Ако се интересувате от последните тенденции в персонализираната медицина, сега е моментът да кандидатствате за участие в работно посещение за журналисти в Германия – една от водещите страни в света в този сектор.

Програмата е насочена към журналисти с опит в отразяването на научни и икономически теми и с изявен интерес към медицината. Работният език е английски.

В рамките на четиридневното посещение (26-29 юни 2018 г.) общо осем журналисти от различни държави ще се запознаят със състоянието на персонализираната медицина в Баден-Вюртемберг – една от 16-те федерални провинции и лидер в страната в тази научна област. Журналистите ще посетят изследователски центрове и компании в градове като Тюбинген, Хайделберг и Фрайбург. Програмата ще завърши с еднодневно пътешествие с корабче в Боденското езеро (известно още като езеро Констанц) до остров Майнау в компанията на Нобелови лауреати и някои от най-обещаващите млади учени в света.

Работното посещение се финансира от Министерството на науката, изследванията и изкуствата на провинция Баден-Вюртемберг и Агенцията за международно икономическо и научно сътрудничество Baden-Württemberg International.

Организаторите покриват разходите за транспорт, настаняване, храна и логистика.

Краен срок за кандидатстване: 13 април 2018 г.

Имената на одобрените журналисти ще станат ясни до средата на месец май.

Подробна информация за програмата и начина на кандидатстване ще намерите на сайта на Baden-Württemberg International.
Снимка: pexels.com

Какво ново