FB_eventАсоциацията на европейските журналисти-България ви кани на работна среща на тема „Защита на източниците на информация: казуси и съвети“. В рамките на събитието, журналисти и медийни експерти ще представят казуси от своята практика, свързани с упражняване на натиск за разкриване на тайната на източниците на информация Ще разгледаме националното и международно законодателство за защита на източниците на информация, както и ключови решения от съдебната практика в областта.

Работната среща ще се проведе на 17 февруари от 9.30 до 12.30 часа в Център за култура и дебат „Червената къща“ с участието на журналистите Стояна Георгиева (Медиапул), Асен Йорданов (Бивол) и Николай Стоянов (Капитал), експертът по медийно право проф. Нели Огнянова и адв. Александър Кашъмов, директор на правния екип на Програма „Достъп до информация“.

Събитието, насочено към професионални журналисти, студенти по журналистика, медийни експерти, юристи и представители на неправителствения сектор, се осъществява в рамките на проекта „Медиатор“ на Асоциацията на европейските-журналисти. Участието е безплатно.

Програмата на срещата  можете да откриете тук: Meeting 17.02 Programme