_MG_5482Aсоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) проведе работна среща на тема „Възможни решения за възстановяване на саморегулацията в България“, която се състоя на 12 ноември тази година в Информационното бюро на ЕП за България.

Отзоваха се журналисти от цялата страна, както и представители на неправителствения сектор, ангажирани с въпросите на етиката и саморегулацията в медиите. Целта на събитието беше да се обменят идеите за отблокиране на механизмите за саморегулация, като решенията да дойдат от самите журналисти, а не от медийните собственици.

Всички участници се включиха в дискусията с интересни предложения и коментари, които по-късно обединиха в съвместен призив към държавните институции в подкрепа на отговорната и етична журналистика.

 

Дискусията бе част от поредица журналистически срещи, които ще се реализират през следващата година  в рамките на проект „Медиатор“, изпълняван от АЕЖ – България с подкрепата на фондация „Америка за България“. Отговорността за съдържанието на проекта е изцяло на Асоциацията на европейските журналисти – България. Научете повече за проекта тук.

gallery _MG_5489 _MG_5489 _MG_5492 _MG_5504 _MG_5514 _MG_5527 AEJ_Invitation