АЕЖ-България Ви кани на работна закуска на тема „Медиите в света на младите – какви са проблемите и възможностите в медийната среда през очите на младите хора в България“. Дискусията ще се проведе на 30 ноември (събота) от 11.00 ч. в „Червената зала“ на „Червената къща“ и се базира на изследването на АЕЖ-България за връзката на младежта с медиите, проведено през 2013 г. За първи път ще бъдат представени резултатите от българското изследване, което се проведе паралелно и в още10 страни от Югоизточна Европа – Македония, Сърбия, Република Хърватска, Босна и Херцеговина, Словения, Албания, Косово, Турция, Черна гора, Гърция.

Ще Ви запознаем и с изводите от тематичните работни групи водени от опитни български журналисти и студенти, които започват един час по-рано в 10.00 ч, а именно:
– Езикът на омразата и липсата на медийна грамотност с водещ Ирина Недева, БНР
– Негативният образ на младежите в медиите с водещ Илия Вълков, Дарик радио
– Достъпът на младите в медиите и бъдещето на стажантските програми с водещ Дарина Черкезова, в. Капитал

Задачата на работните групи е да дискутират казуси на база изведените проблеми от изследването за България, и да се опитат да намерят практични решения на тях.
Събитието се осъществява в партньорство с инициативата за подкрепа на местното производство Next Door Fair и The Red House Center for Culture and Debate – Sofia.