До 10 септември може да се включите и в кампанията за финансиране на платформата Indiegogo или чрез банков превод.
Програма Достъп до Информация връчва наградите си за принос в областта на свободата на информация от 2003 г. насам. Номинациите за 2018 продължават до 16 септември. Може да предложите своя Шампион за свобода на информация на страницата за Деня на правото да знам в шест категории: Гражданин, НПО, Журналист, Институция, Катинар, Вързан ключ. На страницата ще намерите критериите и форма за номиниране. Крайният срок е 16 септември. Четирите награди и 2 антинагради ще бъдат връчени от специално жури.
Тази година Програма Достъп до Информация провежда и кампания по набиране на средства за организирането на 16-та церемония по връчване на наградите за Международния ден на правото да знам. Всеки може да подкрепи инициативата чрез платформата Indiegogo   или като преведе сума по банковите сметки на фондацията до 10 септември.
Пълната информация за начините да подкрепите Програмата ще намерите тук.
Денят на правото да знам се отбелязва на 28 септември, когато през 2002 г. е учредена и Международната мрежа на застъпниците за свобода на информацията, на която Програма Достъп до Информация е съосновател и член. Денят цели популяризирането на правото на свобода на информацията, поощряване усилията на граждани, журналисти и НПО в търсенето на обществена информация и институциите, които най-добре са организирали предоставянето й.
Церемонията по връчване на наградите ще се проведе на 28 септември 2018 г. от 16 ч. в литературен клуб „Перото“, НДК, София.