Самозабравянето е присъщо не само в политиката, но и в спорта. Така че обидата „олигофрен“, дадена от собственика на ФК „Лудогорец“ – Кирил Домусчиев, на журналист едва ли е изненада. Какви компромиси правят спортните журналисти в работата си, разказват в предаването „Медиатор“ на АЕЖ – България – Станил Йотов (в. Всеки ден) и Деян Милев (topsport.bg). Водещ е Илия Вълков (Дарик радио).

Гафът, който допусна председателят на КРИБ и президент на ФК „Лудогорец“ – Кирил Домусчиев, е често срещан сред хора, които се самозабравят и той не е единсвения пример за това във футбола, коментира Станил Йотов. „За съжаление футболът в България и медиите култивират подобен тип личности, но поне г-н Домусчиев намери сили да се извини“, казва спортният журналист.

Това не е нито първата, нито последната изцепка на собственика на „Лудогорец“ смята и Деян Милев. Той напомни няколко негови критики към журналисти, които не коментирали мачовете на „Лудогорец“ „достатъчно патриотично” и дори заплашвал с уволнения. По думите на Йотов вероятно „футболният бос” е повярвал, че може да контролира медиите.

Ако бяхме правова държава заради определението „олигофрен”  щеше да се заведе дело за обида, смята Деян Милев. Според другия гост обаче журналистът от BTV е задал серия от негативни въпроси, които са провокирали острата реакция на Кирил Домусчиев в момент, в който отборът е спечелил поредна титла. Станил Йотов уточни, че всеки трябва да има право да задава своите въпроси, но има моменти, в които трябва да се запазят за друго време. „Все едно да дойда на вашата сватба и да кажа, че булката е кофти”, казва Йотов.  Но все пак добавя, че медиите и хората около собственика на Кирил Домусчиев са направили така, че той да се мисли за нещо повече, отколкото е всъщност. И не му прилича да пада на такова ниско ниво.

И двамата журналисти изразиха мнение, че BTV не са успели адекватно да защитят своя репортер. „Много е трудно да се постигне солидарност в журналистическата гилдия около призива да не се отразяват личности, които обиждат журналисти“, казва Йотов.

Снимка: PSGMAG.NET