Представете си, че вие самите ще определяте какво искате да четете за политика, икономика, социални проблеми, култура и спорт. Представете си, че вие ще поставяте задачи на журналисти да пишат по теми, които ви вълнуват. Звучи като реклама на мобилен оператор, но не е. Става въпрос за новия медиен проект „КлинКлин“, който ще разчита на инвестиции от своите читатели – от тези, които ще поръчват на журналистите за какво да пишат. „КлинКлин“ е различна медия, която няма да бъде обвързана с олигархични и партийни интереси, разказват нейните създатели – Кирил Беспалов и Константин Мравов.

Кирил Беспалов е на 27 години, завършил пиар, но е работил за различни медии. Според него е необходимо създаването на нова информационна платформа, различна от традиционния медиен пейзаж, която да предлага теми и проблеми, за които в днешните медии не се говори.
Новата медия ще привлече и млади журналисти като Константин Мравов, който завършва журналистика в Софийския университет. Според него този тип медии могат да дадат възможност за свобода на работа, каквато липсва в много от традиционните редакции.

„КлинКлин“ ще бъде различна, защото няма да разчита на copy/paste журналистика. Ще бъде създадена интерактивна редакция, в която читателите ще си избират кой журналист по каква тема ще работи, обяснява Беспалов. По думите му предстои и конкурс за избор на журналисти, които ще пишат за медията.

До момента новата медия е събрала 2700 лв., но за да започне работа са й необходими 50 хил. лв. Това са абонаменти на наши бъдещи читатели, уточнява Беспалов. Годишният абонамент за специален достъп до съдържанието на сайта е 60 лв.