AEJ_Event_Invitation (2)Шестмесечен безплатен достъп до платформите на АПИС, Сиела Норма и Company Guru ще бъде предоставен на журналистите от Благоевград и региона, които вземат участие в практическо обучение, посветено на работата с регистри и бази данни. Събитието ще се състои на 29 март (четвъртък) от 10.00 -16.00 ч, в студентски център „Америка за България“, АУБ, гр. Благоевград.

Организатори са Асоциацията на европейските журналисти-България (АЕЖ-България) а обучител е ще бъде Росен Босев, разследващ журналист от в. Капитал и член на АЕЖ-България. Крайният срок за кандидатстване изтича в 16.00 ч. на 23 март, като кандидатурите се приемат чрез този онлайн формуляр.

Целта на еднодневния тренинг е да запознае журналистите с функционалностите и информацията, която се съдържа в някои от основните регистри и бази данни, и как те могат да се използват за създаването на качествени журналистически материали. Ще бъдат представени търговския и имотния регистър, кадастралната карта, регистъра за обществените поръчки, регистъра на декларациите на лица, заемащи висши държавни длъжности, регистри на съдебни актове и др. Обучението има практическа насоченост и след теоретичното въведение, участниците ще работят по задачи, базирани на реални факти и казуси.

КАНДИДАТСТВАЙТЕ КАТО ПОПЪЛНИТЕ ТОЗИ ОНЛАЙН ФОРМУЛЯР ДО 16:00 Ч. НА 23 МАРТ (ПЕТЪК), 2018 Г.

Инициативата е част от серия безплатни обучения, насочени към журналисти от регионални медии, които ще се реализират през 2018 г. Пилотното издание ще обхване участници от Благоевград и региона. Пътните разходи се поемат от организаторите. Местата са ограничени, а участниците ще бъдат избрани според качеството на кандидатурите и професионалният им опит.

Събитието се осъществява в партньорство с доставчика на правно-информационни системи АПИС, правни и информационни справочни системи „Сиела Норма“, CUBE Team, Американския университет в България (АУБ) и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.