Блогъри от Източна Европа, които целят да променят нагласите в своите държави, преследват социална промяна и умеят да обединяват своята публика, са във фокуса на специализиран, обучителен семинар. Събитието ще се проведе в Берлин, Германия от 16 до 22 ноември тази година.

Негови организатори са неправителствените организации Sourcefabric и n-ost съвместно с федералната агенция за гражданско образование на Германия – Bundeszentrale für Politische Bildung.

Мотото на семинара е „Shift. Shape. Mobilize“, а основната му цел е да овласти блогърите като алтернативен източник на информация в страните в преход. По време на обучението общо 20 селектирани участници ще имат възможност да подобрят своите знания и умения по следните теми: онлайн сигурност, потвърждаване на информация, социални медии, отворени бази данни и други. Ще се запознаят с местни журналисти, блогъри и хакери.

Работният език на обучението е английски. Всички разходи за път, настаняване, храна и учебни материали на участниците ще бъдат покрити. Крайният срок за участие е 20 септември. Повече информация за изискванията към кандидатите ще намерите тук.