36943775_10218219553546812_7507518415825797120_nОбщо 13 журналисти от Русе и региона взеха участие в практическото обучение за работата с регистри и бази данни. Събитието се проведе с любезното домакинство на Регионалния музей в Русе, който предостави зала и в партньорство с екипа на Arena Media TV, който подпомогна организацията на местно ниво.

Обучителят Росен Босев, разследващ журналист от в. Капитал и член на АЕЖ-България, представи функционалностите и информацията, която се съдържа в някои от основните регистри и бази данни, и как те могат да се използват за създаването на качествени журналистически материали. Втората част на тренинга беше посветена на реални казуси и потенциални техни решения.
Участниците, които оцениха обучението като много полезно, получиха шестмесечен безплатен достъп до платформите на АПИС, Сиела Норма и Company Guru. Така те ще имат възможност да приложат наученото директно в своята журналистическа работа.

Инициативата е част от серия безплатни обучения, насочени към журналисти от регионални медии, които АЕЖ-България реализира през 2018 г. До края на годината ще бъде организиран още един подобен тренинг в друг регионален град на страната. Следете нашия сайт за повече информация.

Обученията се осъществяват в партньорство с доставчика на правно-информационни системи АПИС, правни и информационни справочни системи „Сиела Норма“, стартъпът от Сърбия CUBE Team и с подкрепата на Фондация „Америка за България“.