Обучение за млади финансови журналисти

109
Анкета за свободата на словото

16953213747_dc471dc9b2_zФондация „Атанас Буров“ организира встъпителен курс за финансови журналисти. В инициативата могат да се включат отлични студенти, завършващи икономическа специалност или журналистика, начинаещи репортери и млади професионалисти с интерес към финансови теми. Обучението ще се проведе от 12 до 17 септември 2015 г. в гр. Банкя.
Участниците ще се запознаят с основни понятия от областта на икономиката и финансите, ще се научат да подбират новини и да работят с източници. Желаещите да участват трябва да изпратят автобиография, попълнена информационна карта и статия на една от следните три теми: „Инвестиционни възможности в епохата на нулеви лихви“, „България и еврозоната – възможности и заплахи“ или „Банките след кредитния бум“. Всички необходими документи трябва да се изпащат на имейл адрес: [email protected]

Предвидените места са за максимално 15 участника, като таксата за участие, нощувките и храната се поемат от организаторите. Крайният срок за кандидатстване е до 30 август 2015 г.

Имената на обявените участници ще бъдат обявени до 7 септември 2015 г. За повече информация ще намерите тук.

Снимка: GotCredit

Анкета за свободата на словото
Анкета за свободата на словото