Надя Колева

Казвам се Надя Колева, по образование съм икономист и преводач. Възпитаник на Национална Априловска гимназия, бакалавър по приложна лингвистика с английски и японски език, завършила във ВТУ “Св.св.Кирил и Методий”, и магистър по икономика от ТУ-Габрово, специалност “Стопанско управление”. Част от обучението ми премина в Университет Коимбра, в Португалия – като студент по програма Еразъм, през 2011 г. Владея отлично английски език. Занимавам се с дейности, свързани с гражданска активация, доброволчество и развитие на различни социално значими инициативи.

С журналистика се занимавам от 2016 година, първите ми публикации са в сайта https://mamaninja.bg/, част от групата на Offnews. Публикации още имам в медиите https://truestory.bg/, https://bgtourism.bg/ и други.

През 2016г. получих и Номинация за награда за журналистика – Валя Крушкина.

През 2021 годинa създадохме местна фейсбук група на име Граждански Контрол Габрово https://www.facebook.com/groups/902703063943348 , която се превърна в алтернатива на независима медия, каквато в Габрово нямаме! В течение на времето започнахме да повдигаме редица въпроси с обществено значение, подкрепени с документи и факти. Сред най-големите ни проучвания са тези за дейността на ТЕЦ – Габрово, чиито лиценз в последствие бе отнет, поради техническа невъзможност за изпълнение на лицензионната дейност, както и темата за големите проекти за реставрация на ЕМО “Етър”, чието изпълнение провокираха бурни граждански реакции, и други. Граждански Контрол Габрово постепенно се превръща в незаменима местна медийна платформа и алтернатива на стандартните медии.

Желанието ми е да продължа дейността по развитие на платформа на Граждански Контрол Габрово, с подкрепата на АЕЖ, като по този начин запазим нивото ни на независима медия, ангажирана с актуалните проблеми на общността!

За нас

Какво ново