Награда CEI SEEMO за разследващи журналисти набира кандидатури

CEICentral European Initiative (CEI) и South East Europe Media Organization (SEEMO), в партньорство с медийната програма за Югоизточна Европа на Фондация „Конрад Аденауер“, вече приемат кандидатури за тазгодишното издание на награда CEI SEEMO за изключителни постижения в разследващата журналистика.

Конкурсът се провежда в две категории: „Професионални журналисти“ (с награда 4000 евро) и „Млади професионални журналисти“ (с награда 1000 евро).

С тази инициатива CEI и SEEMO насочват вниманието на международната общност към приноса на разследващите журналисти към утвърждаването на демократични ценности и върховенство на закона въпреки трудните условия, в които са принудени да работят.

Право да кандидатстват имат журналисти от България и още 17 страни членки на CEI, включително Албания, Австрия, Беларус, Босна и Херцеговина, Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Македония, Сърбия, Черна гора, Румъния, Молдова, Украйна, Словакия, Словения и Италия. Победителите бъдат наградени по време на South East Europe Media Forum, който ще се проведе на 15 и 16 ноември 2018 г. в Тирана, Албания.

Краен срок за кандидатстване: 31 май 2018 г.

Онлайн формуляра за кандидатстване ще намерите тук.

Какво ново