IMG_3041Асоциация „Прозрачност без граници” организира майсторски клас по разследваща журналистика за представители на регионални медии. Събитието е част от инициативата „Индекс на Местната система за почтеност“.

Участниците ще се запознаят с десетте „златни“ правила в разследващата журналистика, ще се обучават интерактивно от водещ лектор, с когото ще анализират добри практики, ще работят по конкретна практическа задача и ще получават индивидуални професионални консултации. Успоредно с опресняването на правната рамка и класическите правила в жанра на разследванията са предвидени дискусии и обмяна на опит и с други изявени журналисти.

Обучението е безплатно. Участниците ще получат сертификат за успешно завършен курс по разследваща журналистика. Набирането на участници за първата среща на Майсторския клас в гр. Хасково на 5 април 2016 г. вече е отворено. За записване е необходимо да попълните заявка за участие и да я изпратите до 22 март на имейл адреса на Асоциацията „Прозрачност без граници” – [email protected]. Повече ще намерите тук.