Онлайн лекция за журналисти на тема „Борбата с дезинформацията: какво научихме досега?“ организират Посолството на САЩ в България и АЕЖ-България на 25 февруари 2022 г. от 15:30 до 16:30 ч.

Лектор ще бъде Кристин Лорд, президент и изпълнителен директор на International Research and Exchanges Board (IREX), организация с нестопанска цел, специализирана в областта на образованието и общественото развитие. Работата на Лорд е фокусирана върху засилване ролята на институциите, подкрепа на младежите и борбата срещу дезинформацията. Тя е активно ангажирана с програмата Learn to Discern за глобално противопоставяне срещу мисинформацията и дезинформацията.

Модератор на събитието ще бъде Мария Черешева, журналист на свободна практика и член на УС на АЕЖ-България. Джефри Уайншенкър, съветник по обществените въпроси в Посолството на САЩ в България, ще открие сесията.

Събитието ще бъде на английски език и не е предвиден превод. Достъпът е свободен, но е нужна предварителна регистрация тук до 16:00 ч. на 24 февруари 2022 г.

Повече за IREX 

Организацията е сред  лидерите в осигуряването на достъп до информационни технологии, утвърждаването на независими медии и предоставянето на възможности за образование и развитие на лидерски умения сред младите хора. Всяка година IREX публикува Media Sustainability Index (Индекс на медийната устойчивост), който предлага обстоен анализ на състоянието на медийната среда в 21 страни в Европа и Азия, включително България.