BlueLink.net и Асоциацията за прогресивни комуникации (APC) канят журналисти на кръгла маса на тема изнасяне на класифицирана информация и етична журналистика онлайн. Събитието е планирано за6 юни, събота от 16:30 часа в център за култура и дебат „Червената къща“.

Специални гости ще бъдат Джилиан Филипс, директор редакционни правни услуги, Guardian News & Media Limited (по скайп); Анриет Естерхюсен, изпълнителен директор на Асоциацията за прогресивни комуникации (APC); Николай Стайков, създател и редактор на NOresharski.com и бивш заместник-главен редактор на в. Капитал. Ще се включат още активни журналисти, участващи в онлайн изданието на БлуЛинк Evromegdan.bg, старши редактори и журналисти в качествени медийни издания; активисти в сферата на свободата на словото, свободата на интернет,  активисти за прозрачност и анализатори; специалисти по медийно право и анализатори; и представители на европейските членове на APC и екип на APC.Водещ на дискусията е д-р Павел П. Антонов, изпълнителен редактор и съосновател, BlueLink.net

Събитието се провежда като част от европейската среща на членовете на APC, домакинствана от BlueLink.net в София. В рамките на срещата шестте европейски организации, членове на APC и екипът на APC дискутират общи стратегии за развитие на мрежата на Асоциацията, проекти за сътрудничество и включване в политически процеси, свързани с интернет и комуникационните технологии. Дискусиите в рамките на кръглата маса са планирани като продължаващо събитие на конференцията EURODIG, провеждаща се в София на 4 и 5 юни. Повече информация за инициативата ще намерите тук.