fake-2355686На 10 октомври 2018 от 9:30 ч. в Софийския университет (Нова конферентна зала, Северно крило) ще се проведе конференцията „Дезинформация и фалшиви новини – българският контекст“.

Конференцията се организира по инициатива на изследователска група в Софийския университет и в нея ще вземат участие изследователи и от други научни организации в България и чужбина.

Програмата предвижда два панела, в които говорителите ще споделят актуалната нормативна уредба, състоянието на проблема и възможните решения. Ще бъде направен преглед на явлението дезинформация и в глобален мащаб. Специално внимание ще бъде обърнато на ситуацията в България.

Сред говорителите на конференцията са: проф. Мария Нейкова, проф. Нели Огнянова, проф. Димитър Вацов, д-р Ралица Ковачева и др. Специално участие ще има от Димитър Димитров, директор „Европейски политики“ на Уикимедия, който е и участник в работната група на високо ниво за фалшивите новини и онлайн дезинформацията на Европейската комисия, изготвила специален доклад в началото на 2018 г.

Изтеглете пълната прогама на събитието от тук.

Регистрация за конференцията не е необходима, но може да заявите участието си във фейсбук събитието.

Информация за конференцията на сайта на Софийския университет.

Снимка: Pixabay