EUvsD_RegForm_WORKSHOP_2Асоциацията на европейските журналисти-България организира две обучения за журналисти и студенти по журналистика, посветени на феномена „фалшиви новини” и практиките в Европа и у нас за противодействие на дезинформацията. Тренингите ще бъдат водени от Жак Пезе, журналист от в. Libération и част от екипа на Correctiv.org, който ще представи на участниците най-новите техники и инструменти за проверка на факти и отразяване на фалшиви новини.

Кандидатствайте за обучението в София тук.

Първото обучението ще се проведе в София на 10 ноември 2017 г. в JA Startup Hambar, бул. „Цариградско шосе“ 111Б, София Тех Парк. То е безплатно и е насочено към журналисти, базирани в столицата.

Кандидатствайте за обучението в Пловдив тук.

Тренингът в Пловдив ще се проведе на 11 ноември 2017 г. в Кафе-бар „Отстреща“, ул. „Бетовен“ 12 и ще обхване журналисти от регионални медии от цялата страна. Участието е безплатно, а организаторите покриват пътните разходи на участниците.

И за двата тренинга местата са ограничени, като участниците ще бъдат избрани според качеството на кандидатурите им. Владеенето на английски език на добро ниво е задължително, тъй като това ще бъде работният език по време на обучението. Краен срок за кандидатстване: 16:00 ч. на 26 октомври 2017 г.