Canoeing at DanubeМоже да е септември, но все още е лято, затова днес в предаването „Медиатор“ ще си говорим за един летен журналистически проект на Димитър Кенаров, който пропътува по цялото протежение на река Дунав, заедно с осем жени фотографи, носители на награда на името на Инге Морат. Българският журналист решава да се отправи в това пътешествие в търсене на интересни истории, някои от които ще сподели за първи път. Водещ в студиото е Иван Радев.

Когато говорим за фотография, неизменно става дума за цветове. Снимките на Дунав от пътуващата изложба на Инге Морат са черно-бели, затова очакваме от Димитър Кенаров да каже в какъв цвят е видял реката, извираща за от Черната планина и вливаща се в Черното море – в син ли (по Щраус) или в бял (по Ботев и Вазов)? Запазена ли е природата край Дунав и как живеят местните хора от Виена и Будапеща до Белене и Свети Георги в делтата на реката? Разказаното от Димитър Кенаров вероятно би вдъхновило други журналисти да разработят теми, свързани с голямата река и дори разследвания за неблагоприятното човешко влияние върху природата.
Слушайте ни от 15 ч. във вторник по интернет радио Землянка и на подкаст на сайта на АЕЖ-България. Повече за проекта DanubeRevisited ще намерите тук.