aejЖурналистът Христо Гешов е бил нападнат в сряда вечерта пред дома си в Червен Бряг. Това съобщи сайтът „За истината“, част от екипа на който е Гешов.

Според свидетелството на самия Гешов, той е бил нападнат късно снощи, когато се е прибирал в дома си. Докато отключвал входната врата в гръб му е бил нанесен удар, с който е бил повален на земята. След това били нанесени още няколко. Нападателят е бил един, но е имал и съучастник, който го е чакал в паркиран наблизо автомобил.

„Това нападение, свързвам на 100% с редицата мои разследвания и подадени сигнали до компетентните органи срещу местната власт в Червен бряг“, написа Гешов в профила си във Фейсбук. Журналистът е подал сигнал до Областната дирекция на полицията и прокуратурата, посочва изданието.

Асоциацията на европейските журналисти – България призовава властите за бързо и ефективно разследване на инцидента. Нападенията срещу журналисти заради работата им са посегателства срещу цялото общество и реакцията на държавните институции трябва да бъде категорична.