1006317_10153169488270301_880106955_nЖурналистът Мария Черешева, учредител и зам.- председател на Асоциацията на европейските журналисти – България, е номинирана в конкурса „Жена на годината“ на списание GRAZIA. Тя е отличена в категория „Общество“ на базата на нейната активност и заслуги към обществения живот през последната година.

Мария е и кореспондент на Балканската мрежа за разследваща журналистика (BIRN) и е посветена на темата за бежанската криза – както като журналист, така и като доброволец. Тя е сред двигателите на АЕЖ-България и има основна роля в развитието на организацията. Нейният критичен заряд, любопитство, ентусиазъм и съпричастност към човешките истории, които разказва, са пример за качествена журналистика. С радост подкрепяме номинацията й за „Жена на годината“ и ви приканваме да направите същото!

Можете да гласувате за Мария Черешева до 30 ноември 2016 г. Необходимо е първо да се регистрирате  на сайта на сп. GRAZIA (отнема по-малко от минута!), след което да влезете тук с потребителско име и парола.

Снимка: Мая Христова