1300931_83661307Дирекция „Хуманитарна помощ и гражданска защита“ на Европейската комисия – ECHO и Европейският журналистически център (EJC) организират посещение на 10 журналисти от ЕС в Украйна от 19 до 23 юни, тази година. Селектираните журналисти ще посетят различни хуманитарни проекти в Киев и областта Славянск.

Визитата ще запознае представителите на медиите с хуманитарната роля, която ЕС има в страната в контекста на съществуващия военен конфликт. Ще се срещнат лично с пострадали семейства, ще се запознаят с тежкото състояние на бежанците. Програмата включва още срещи с местни неправителствени организации, експерти и хуманитарни работници.

Организаторите поемат разходите по път, настаняване, храна и застраховка. Предимство имат кандидатите, които специализирано отразяват тази тематика и които владеят руски или украински език. Местата за участниците са ограничени за това организаторите съветват желаещите да кандидатстват възможно най-скоро. Те трябва да се регистрират на страницата на EJC. Повече информация за събитието ще намерите тук.