Phnom_Penh_aerialЕвропейският журналистически център (EJC) в сътрудничество с Главна дирекция Международно сътрудничество и развитие (DEVCO) на Европейската комисия канят журналисти на посещение в кралство Камбоджа. Целта на тридневната визита е да бъде представена европейската стратегия за развитие в Камбоджа, която е фокусирана върху намаляването на бедността, подпомагане на устойчивото развитие, подкрепа на човешките права и гражданското общество в страната. В периода 2014-2018 Европейският съюз ще предостави 1.4 млрд. евро финансова подкрепа за тези цели.

Пътуването е планирано за 18-20 ноември тази година. Журналистите ще пристигнат в столицата Пном Пен на 17 ноември и ще отпътуват обратно на 21 ноември от Сием Реап. Организаторите поемат разходите за път, настаняване и виза. С приоритет са журналистите с ресор международна политика и устойчиво развитие.

Местата за участниците са ограничени за това организаторите съветват желаещите да кандидатстват възможно най-скоро. Те трябва да се регистрират на страницата на EJC. Повече информация за събитието ще намерите тук.

Снимка: CC BY 2.0