media_s_webГенерална дирекция „Правосъдие и потребители“ на ЕК организира серия от медийни семинари с фокус върху проблемите на ромските общности в ЕС. Инициативата е част от европейската програма “For Roma with Roma”, която си поставя за цел да подобри комуникацията между заинтересованите страни и така да сложи край на дискриминацията срещу най-голямата малцинствена група в Европа.

Следващото медийно събитие от тази поредица ще се състои в България на 11-12 април, а до края на юни ще се реализират още подобни срещи във Франция, Словакия, Чехия, Германия и Италия.

Местата са ограничени до 15 журналисти за всяка от събитията. В момента се набират кандидати за срещата в България, която предвижда еднодневна конференция в София и еднодневно пътуване до Самоков, където участниците ще се запознаят лично със ситуацията на местната ромска общност. Организаторите покриват разходите за път, настаняване (1 нощувка) и храна. Крайният срок за кандидатстване е 18 март. Успешните кандидати ще бъдат уведомени до 25 март. Повече информация за кандидатстването ще намерите тук.