1378197_172217979649879_1933129676_nГенерална дирекция „Здравеопазване и безопасност на храните“ на Европейската комисия заедно с Европейския журналистически център (EJC) канят общо 30 журналисти от ЕС, с ресор здравеопазване, на семинар с тема „Антимикробна резистетност“. Събитието ще се проведе на 16 и 17 ноември тази година в Брюксел.

Информационният повод за срещата е Европейският ден на антибиотиците (18 ноември), чиято цел е да насочи общественото внимание към антимикробната резистетност. Това е важен проблем от ранга на климатичните промени, с който страните от ЕС могат да се справят само ако си сътрудничат, подчертават организаторите на събитието. Те поемат разходите за път, настаняване и храна на участниците.

Журналистите, които желаят да участват трябва да се свържат с Елиз Рошес на адрес [email protected], като посочат каква е мотивацията им за кандидатстване. Препоръчително е да включат линкове към свои публикации свързани с темата на семинара. Крайният срок не е фиксиран, но организаторите насърчават ранното записване. Повече информация за събитието ще намерите тук.

Снимка: European Antibiotic Awareness Day