8427689531_f494e89346_o-1024x768M4D Media 4 Development Project кани журналисти и фотографи да покажат на света, че Афганистан не е само страна, раздирана от военен конфликт. За целта организацията ще финансира пътуването на тандем от един журналист и фотограф. Те ще трябва да работят заедно на терен в продължение на една седмица през ноември тази година.

Всеки екип трябва да кандидатства със общо предложение за журналистически материал посветен на Афганистан. Селектираните участници ще получат финансиране за път и настаняване, както и достъп до контактите на организацията в страната. Историята, която ще бъде разказана в резултат на пътуването, ще бъде публикувана на сайтовете на BAAG British и на Irish Agencies Afghanistan Group. Ще бъде организирана и специална изложба за фотографиите.

Конкурсът е отворен за професионални журналисти на възраст най-малко 25 години. Друго изискване е да са граждани на ЕС и да владеят добре английски език. Крайният срок за кандидатстване е 27 септември. Повече информация ще намерите тук.

Снимка: Ricymar Photography/Flickr