Като част от програмата на конференцията Sofia Talks Media: Youth („Софийски разговори: Млади хора и медии“), тази година ви предлагаме на 1 юли да посетите тематичната работилница „Как да интервюираме хора, преживели травма“.

Обучението ще обърне внимание на това какво трябва да имаме предвид, когато интервюираме деца, мигранти и други хора, преживели травма.

Травмата влияе на нашите тела, умове и взаимоотношения. Когато ние, журналистите, общуваме с хора, които са се сблъскали с травматични събития, трябва да знаем как травмата може да им се отрази физически и психически, както и в реакцията им спрямо нас, репотертерите. Този 90-минутен семинар има за цел да задълбочи разбирането ви по следните въпроси:

  • какво е травма и как тя се отразява на хората;
  • как да провеждаме интервюта, които не травматизират повторно оцелелите;
  • как да направим списъци за това какво да вземем предвид преди, по време и след интервюто.

Лектор: Ирене Касели

Ирене Касели е мултимедийна репортерка и писателка с над 15 години опит в радио, телевизионни и печатни медии, включително Би Би Си, The Washington Post, The Guardian, The New York Times и др. Напоследък се фокусира върху теми като ранно детско развитие, репродуктивни права и предоставящи грижи лица. Тя е и старши съветник на Инициатива за отразяване на ранното детско развитие към Dart Center for Journalism & Trauma, престижна журналистическа организация, която специализира в отразяването на насилие, конфликти и травма.

Час: 12:00 – 13:30 ч. 

Място: гр. София (ще обявим скоро)

Събитието е безплатно, а местата са ограничени.

Регистрация

 

 

 

 

Работният език е английски.

След регистрацията одобрените кандидати ще получат имейл с потвърждение и допълнителна информация за събитието.

В същия ден можете да посетите и още една работилница на тема „Как да отразяваме домашното насилие по въздействащ начин (и да променим общественото мнение по темата)“. Повече информация ще намерите тук.