Международни и български журналисти и медийни експерти се събират в София, за да обменят опит в рамките на публичната дискусия на тема „Свобода на медиите и медиен плурализъм в Източна и Югоизточна Европа“.

Събитието ще се проведе на 26 ноември 2015 г. от 16.00 ч. в Радисън Блу Гранд xотел и е организирано от регионалния офис за Източна и Югоизточна Европа на Фондация за свободата „Фридрих Науман“.

Зам.-председателят на Асоциацията на европейските журналисти г-н Уилям Хорсли ще даде старт на обсъжданията с въвеждащо слово, посветено на предизвикателствата пред свободата на медиите и свободата на информацията в Източна и Югоизточна Европа. То ще бъде последвано от публична дискусия с участието на д-р Чаба Тот, стратегически директор, Институт „Републикон“, Унгария, г-жа Юлияна Кондратенко, главен редактор на електронното издание на вестник „Дзеркало Тужния“, Украйна, г-жа Вилдан Ай, основател и мениджър на социалната платформа „Полтио“, Турция и г-жа Кристина Христова, председател на Асоциацията на европейските журналисти – България.

Програмата предвижда и представяне на книгата „Hello, dictator“, сборник от статии за ситуацията на демокрацията и свободата на медиите в Унгария при управлението на Виктор Орбан. Тя ще бъде презентирана от г-н Улф Шулдт, политик, консултант и редактор, Швеция и д-р Чаба Тот, стратегически директор, Институт „Републикон“, Унгария.