АЕЖ-България и Европейската инвестиционна банка канят журналисти, експерти и представители на НПО, на дискусия, за усвояването на европейските средства в България.

Срещата ще започне с представяне на дейността на Европейската инвестиционна банка в България , която ще направи Душан Ондрейчка от пресслужбата на финансовата институция в Люксембург. Презентацията на Душан Ондрейчка ще бъде на английски език.

Независими гледни точки по основните проблеми в усвояването на еврофондовете в България в сегашния програмен период и как да бъдат избегнати те в следващия ще дадат:

Андрей Лалов – експерт по европейските фондове, участвал в създаването на ОП Конкурентоспосбност; Тайра консулт

Драгомир Константинов – анализатор по въпросите на европейските фондове  с 13 години стаж, член на секретариата на Гражданската коалиция за устойчиво ползване на Фондовете на ЕС.

Мартин Петков – експерт и лектор по структурните фондове, Консулто България

Предложенията, направени по време на дискусията ще изпратим до ресорнитте държавни институции.

Събитието ще се проведе на 9-ти юни от 10.00 до 13.00 ч. в Инфо центъра на Представителството на Европейската комисия в България на улица Московска 9, София.

Входът за събитието е свободен, но тъй като местата са ограничени, моля да заявите предварително участието си на: [email protected]