Евелина Любомирова Здравкова-Величкова

Ас. д-р инж. Евелина Любомирова Здравкова е преподавател в Университет по библиотекознание и информационни технологии. По образование – инженер, по призвание – журналист.
Повече от 20 г. е активен журналист във вестник «Марица» – Пловдив, главен редактор на електронния сайт www.marica.bg. Първи Главен редактор на Пловдивска православна телевизия – първата църковна медия в България. Под нейно ръководство се реализира и излъчва на живо първата онлайн литургия в Интернет от православния храм „Свети свети Константин и Елена” в Пловдив.
След активната журналистика работи като:
– Специалист Връзки с обществеността, маркетинг и реклама в Държавен куклен театър Пловдив; – Завеждащ административна служба е в Хуманитарна гимназия «Свети Свети Кирил и Методий» – Пловдив; – Главен специалист в Регионално управление на образованието – Пловдив; главен експерт в УниБИТ.
От 1995 г. членува в Съюз на българските журналисти, член е и на Асоциация на европейските журналисти в България, и на Международна мрежа на преподавателите по интелектуална собственост в България (от 2017 г.).

За нас

Какво ново