Paul_Sracic1На 12 октомври ви каним на дискусия на тема ролята на медиите в президентската кампания в САЩ. Специален гост е Пол Срачич, политически анализатор, ръководител на департамента по политика и международни отношения в университета Йангстаун, Охайо, САЩ и чест колумнист в издания като The Washington Post и CNN.com. Инициативата е на Посолство на САЩ, Асоциация на европейските журналисти-България, Център за култура и дебат „Червената къща”. 

Една от последните статии на Пол Срачич в The Washington Post е публикувана и в книгата „Науката зад Тръмп: Как да обясним издигането на един неочакван кандидат” (The Science of Trump: Explaining the Rise of an Unlikely Candidate). Модератор на дискусията е Димитър Кенаров, журналист на свободна практика, който пише за Esquire, Outside, The Nation, VQR, Foreign Policy и The New York Times. Кенаров е член на Управителния съвет на Асоциацията на европейските журналисти-България, както и член на PEN-America.

Събитието е планирано за 12 октомври (сряда) от 18.00 ч в зала Пеша Николова, Център за култура и дебат „Червената къща“. Входът е свободен, но се изисква резервация. Повече информация ще намерите тук.

Участвай във Facebook live chat с Пол Срачич

На 30 септември от 16.00 ч. Посолство на САЩ организира дискусия, на живо чрез Facebook, с Пол Срачич на тема президентските избори в САЩ. Напишете своите въпроси като коментар под тази публикация и не пропускайте да чуете отговорите на живо от проф. Срачич.