Кои са големите теми преди евроизборите

114

cb_2277565Журналисти и представители на медиите са поканени да вземат участие в дискусия на тема предстоящите избори за Европейски парламент. Организаторите на събитието в лицето на медиите Капитал и Дневник и с подкрепата на Европейския парламент, си поставят за цел да върнат европейския фокус върху европейските избори – кои са важните теми за съюза, какви са предложенията на различните партии по тях, има ли ЕС инструментариума, за да ги реши, кой задава дневния ред – институциите или партиите, адекватни ли са посланията им. Вместо това за пореден път дискусията за евроизборите в обществото се измества върху вътрешно политически въпроси и остава настрана важните теми, свързани с Европейския съюз.

Събитието е планирано за 23 април от 11 до 13 ч. Информационното бюро на Европейския парламент в София, ул. „Георги С. Раковски“ №124

Дискусията е отворена за журналисти, студенти, представители на неправителствени организации и академичната общност. Участието е безплатно, но поради ограничените места е необходима предварителна регистрация на [email protected]. Повече информация ще намерите тук.