_MG_0130Остават по-малко от две седмици до крайния срок за кандидатстване за Балканската стипендия за отлични постижения в журналистиката (Balkan Fellowship for Journalistic Excellence – BFJE).

За стипендията, която включва хонорар от 2000 евро и до 2000 евро за пътни и други разходи, могат да кандидатстват журналисти от Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Косово, Македония, Черна гора, Румъния, Гърция и Сърбия.

Темата на тазгодишното издание на конкурса е „Доверие”, като имате пълната свобода да я разгледате от многобройни ъгли. Вижте повече и почерпете идеи тук.

Независимото жури на конкурса ще избере 10 журналисти от региона, които, освен финансова, ще получат и професионална и менторска подкрепа, за да осъществят своето разследване и задълбочен анализ на тема с регионално или европейско значение.

Материалите, създадени в рамките на програмата, ще бъдат публикувани на както на майчиния език на авторите, така и на английски във водещи регионални и международни издания. Журито ще избере и най-добрите три материала,които ще получат допълнителни финансови награди в размер съответно на 4000, 3000 и 1000 евро.

Можете да научите повече за програмата и да свалите формуляра за кандидатстване тук.  Попълнените формуляри се приемат онлайн до 1 март на следния имейл адрес: [email protected]