Второто издание на подкаст фестивала „Заслушай се“ е тази седмица. В сряда от 18:00 ч. Ви каним на среща с Аста Чатурведи – продуценткa в подкаста на в. „Ню Йорк Таймс“ The Daily. В същия час в четвъртък гостува Исабел Каденас Каньон – създателка, водеща и продуцентка на подкаста „За това не се говори“ (De eso no se habla).

Петък е вечерта на българските гости. Започваме отново в 18:00 ч. с блиц срещи с Николета Атанасова, водеща на подкаста „Мястото“; Катерина Василева от „Полифем“; Свилен Георгиев и Мартин Граховски от InСтории.Американецът Ерик Холзи, автор и водещ на The Bulgarian History Podcast (подкастът, който разказва българската история на английски), е подготвил специална изненада.

От 19:15 до 20:30 ч. пък ще можете да проследите запис на живо на епизод от подкаста на АЕЖ „Перископ“. Дискусията ще е на тема „Ролята на журналистите в свят на дезинформация“. Панелисти ще са Велислава Попова, главна редакторка на Dnevnik.bg; доц. д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор; Николета Даскалова, медийна експертка във Фондация „Медийна демокрация“. Гост-водещ и модератор ще бъде Ирина Недева, председателка на АЕЖ-България.

Вижте цялата програма на фестивала и се регистрирайте тук.

Фестивалът „Заслушай се“ vol. 2 е възможен благодарение на подкрепата на Фондация за свободата „Фридрих Науман“ и Фондация „Америка за България“. Цялата отговорност за съдържанието е на Асоциацията на европейските журналисти – България.