fellows.jpgФондация „Америка за България“ и World Press Institute (WPI) предлагат стипендия за обучение в САЩ на български журналисти с над 5 години професионален опит.

Програмата е предназначена за журналисти и фотожурналисти от печатни, електронни и онлайн медии. Кандидатите трябва да са свободни да осъществят деветседмично пътуване в САЩ между август и октомври 2016, както и да са български граждани с постоянно местожителство в България.

Избраният стипендиант ще стане част от група от 10 журналисти, практикуващи в медии от различни краища на света. Стипендиантската програма дава възможност за досег до политиката, бизнеса, културата на управление, медиите и журналистическата етика на САЩ чрез интензивна поредица от обучения, пътувания и интервюта.

Програмата се провежда в базата на World Press Institute в Минеаполис и включва пътувания до Вашингтон, Ню Йорк и други големи американски градове.

Стипендията покрива разходите за пътуване, настаняване и дневни. Документи за кандидатстване се приемат до 15 март 2016 г. Допълнителна информация за програмата може да намерите тук.

Снимка: Фондация „Америка за България“